Reklama që udhëzon artistët të heqin dorë nga arti dhe të gjejnë profesione tjera

Reklama që udhëzon artistët të heqin dorë nga arti dhe të gjejnë profesione tjera

Një fotografe amerikane ka thënë se ajo ishte “dëshpëruar” kur një nga fotot e saj u përdor për një reklamë të mbështetur nga qeveria britanike që sugjeron që një valltare duhet të rikualifikohet në një tjetër profesion.

Reklama u kritikua për inkurajimin e “Fatima-s” të heqë dorë nga vallëzimi dhe të “rifilloj punë” në sigurinë kibernetike.

Valltarja në të vërtetë quhet Desire’e dhe fotoja është realizuar nga Krys Alex.

“Unë u shokova,” tha fotografja me bazë në Atlanta në një video në YouTube. Artistët “nuk duhet të inkurajohen të ndalojnë së bëri atë që duan”, shtoi ajo.

Reklama u tërhoq pasi Sekretari i Kulturës Oliver Dowden e mohoi atë, duke e përshkruar atë si “të papërshtatshme”. Një zëdhënës i 10 Downing Street ra dakord se “nuk ishte e përshtatshme”.

Alex u vu në dijeni për përdorimin e fotos së saj ishte kur reklama filloi të kritikohej në mediat sociale.

“Unë u zgjova të hënën në mëngjes me një mori emajlash dhe tagime, dhe me të vërtetë u ndjeva e shkatërruar,” tha ajo. “Unë menjëherë mendova për Desire’e dhe sesi fytyra e saj u ishte në të gjitha mediat sociale dhe internet, u krijuan artikuj të ndryshëm të lajmeve dhe memeve dhe ajo nuk kishte asnjë ide. Të gjitha këto më lënduan vërtet”.

“Disa njerëz morën në pyetje nëse e dija dhe nëse e aprovoja përdorimin e punës sime. Nëse do ta kisha ditur që kjo do të përdoret në mënyrën siç është përdorur, unë kurrë nuk do të isha dakord me të.”

Desire’e Kelley është “një valltare e re, e talentuar dhe e bukur aspiruese nga Atlanta”, shtoi ajo./Insajderi.com

Burimi: BBC News

View this post on Instagram

In response to all the messages, comments and posts from the UK, America and parts of the world from Vibez In Motion, we thank you for all your support! It was definitely crazy with the endless messages and the…”Hey if you didn't know…” A Special Thanks to @krysalex for making the necessary moves and bringing clarity to this unforgivable act that took place in the UK. Who is #Fatima?, it’s exactly what’s needed. I can remember growing up hearing “dance is art, it’s not a career just a hobby, make sure to get a real job and dance on the side.” The UK campaign took me right back to that place mentaly, which was a bit scary. Being about 11 or 12 and feeling like I had to be someone I wasn’t and suppress my creative energy to satisfy what “others” saw as productive lives. We pray for Desire’e, Krysalex and the Arts Communities near and far and that this will help hold the right people accountable for their actions and maybe set the tone for what is never to be tolerated. Here at Vibez In Motion we will continue to uplift our youth and provide them with the proper resources so they can be amazing creative beings in their own right! – Mrs. Tasha #fatima #savethearts #uk #theartshare

A post shared by Vibez in Motion (@vibezinmotion) on