Rëndësia e madhe e tezes në jetën e një fëmije

Rëndësia e madhe e tezes në jetën e një fëmije

Rëndësia e një teze në jetën e një fëmije është e padiskutueshme. Por pse tezet luajnë një rol kaq të rëndësishëm?

Jeta e ethshme e familjeve moderne, angazhimet e punës së të dy prindërve kanë bërë të domosdoshme ndihmën e anëtarëve të familjes.

Për këtë arsye roli i tezes ka marrë një vlerë gjithnjë e më të madhe në rritjen e nipit.

Tezja ka një rol të ndërmjetëm ndërmjet asaj të prindërve dhe asaj të gjyshërve. Një teze është si një motër më e vjetër dhe për disa edhe një nënë e dytë. Ajo e di se si të japë këshilla të dobishme dhe shumë shpesh një lidhje shumë më e sinqertë është krijuar midis tezeve dhe mbesave, sesa me ndonjë anëtar tjetër të familjes. Një fëmijë eshte i lumtur prane tezes se tij kjo mund të ndikojë pozitivisht në zhvillimin dhe rritjen e tij.

Le të zbulojmë së bashku se cilat janë arsyet që favorizojnë këtë lidhje të pazgjidhshme dhe të rëndësishme në jetën e një fëmije.

Para së gjithash, një teze është gjithmonë e gatshme t’i japë dashuri nipit apo mbesës, duke e mbushur atë me kujdes Fëmijët gjithmonë do të kujtojnë këtë ndjenjë të pabesueshme lumturie dhe personin që ua dha atyre.

Përveç kësaj, një tezë është gjithmonë në dispozicion për të dalë me fëmijët: nëse është një akullore ose në kinema, tezja është gjithmonë aty!

Rëndësia e një tezeje dhe prania e saj për çdo ngjarje të rëndësishme nuk duhet të nënvlerësohet.

Ditëlindjet, përvjetorët ose festa: tezja është gjithmonë e para që vjen me dhuratën e dëshiruar nga fëmija.

Së fundi, një teze e di se si t’i dëgjojë problemet që nipërit e mbesat nuk mund t’i ekspozojnë ndaj prindërve të tyre. Ne pranojmë, është tezja ajo qe gjen më  shpeshpër të gjetur kompromisin e duhur dhe zgjidhjen më të dobishme për niprit.

Por gjëja më e rëndësishme që një teze mund të bëjë për një fëmijë është të përcjellë vlerat e rëndësishme të jetës. Tezja është një fener që udhëzon nipin e saj në zhvillimin e saj emocional dhe edukativ, sidomos kur prindërit e saj shpesh mungojnë prej tyre.

Është thënë se prindërit mësojnë dhe këshillojnë, gjyshërit perkedhelin dhe tezja është një përzierje e përsosur e gjithë kësaj.