Romney: Kombi të qëndroj pas Biden-it

Romney: Kombi të qëndroj pas Biden-it

Senatori Republikan, Mitt Romney, bëri thirrje të dielën që vendi të “qëndrojë prapa” Presidentit të zgjedhur Joe Biden dhe tha se ai nuk ka parë asnjë provë të mashtrimit të gjerë të votuesve, edhe pse Presidenti Donald Trump ka bërë përpjekje për procese gjyqësore në lidhje me zgjedhjet dhe ka refuzuar të pranojë zgjedhje, transmeton Insajderi.

“Unë mendoj se ne qëndrojmë pas presidentit të ri, përveç nëse për ndonjë arsye që përmbyset, ne qëndrojmë pas presidentit të ri dhe i urojmë atij më të mirën”, tha Romney, i cili ishte i nominuari për president i Republikës 2012, Jake Tapper i CNN në “Shteti i Bashkimi”.

Ndërsa CNN dhe rrjete të tjera parashikuan të shtunën që Biden do të bëhet Presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara dhe Kamala Harris do të bëhet nënkryetar, Trump ka shtyrë avokatët e tij të ndjekin sfida ligjore që do të vononin certifikimin zyrtar të rezultateve.

Dhe ndërsa rruga e tij për rizgjedhje u ngushtua, Presidenti shtyu pretendime të pabazuara të mashtrimit të votuesve – pretendimet Romney hedhin dyshime të dielën. “Unë besoj, megjithatë, se është shkatërruese për kauzën e demokracisë të sugjerosh mashtrim ose korrupsion të përhapur. Thjesht nuk ka asnjë provë për këtë në këtë fazë. Dhe unë mendoj se është e rëndësishme për ne të pranojmë se bota po shikon”, tha Romney. /Insajderi.com