Rrëfimi i pazakontë i Papës: Ja çka më ndodh kur lutem

Rrëfimi i pazakontë i Papës: Ja çka më ndodh kur lutem

Papa Françesku pohoi se ndonjëherë e zë gjumi ndërsa është duke u lutur, por kjo nuk e pengon të shenjtërojë emrin e Zotit.

Edhe unë kur lutem ndonjëherë më zë gjumi,” – pohoi duke buzëqeshur në një intervistë dhënë televizionit katolik TV2000.

Pushimi dhe gjumi nëse i ofrohen Zotit kthehen në lutje, kështu e thotë Bibla dhe e konfirmojnë shenjtët.” –shpjegojnë burimet religjoze.

Shën Tereza e Fëmijës Jezus e thoshte vazhdimisht dhe e theksonte se kjo gjë i pëlqente Zotit,” – shpjegoi Papa duke cituar disa psalme që flasin për ëndrrat, tregohen profeci dhe u kërkohet besimtarëve që ta braktisin veten tek Zoti si një fëmijë në krahët e atit.

Kjo është një nga shumë mënyrat për të shenjtëruar emrin e Zotit, të ndihesh fëmijë në krahët e tij,” – vazhdoi Françesku.

Edhe pse 80 vjeç ai është plot energji kur takon turmën, por kur lutet fytyra e tij shndrrohet, bëhet serioz dhe i mbyll sytë për momente të gjata.

Dita e tij është shumë e lodhshme , por ai shkon të flerë në orën 21 dhe ngrihet në 4:00, lutet dhe  bën një pushim të shkurtër pas dreke.