Rregulla të pazakonta që duhet t’i ndjek çdo anëtar i familjes mbretërore

Rregulla të pazakonta që duhet t’i ndjek çdo anëtar i familjes mbretërore

Ju mund të habiteni kur të dëgjoni se anëtarët e familjes mbretërore nuk mund të udhëtojnë kurrë pa veshje të zezë në valixhet e tyre, ose se gratë nga familja nuk mund të veshin kurrë këpucë të hapura kur janë jashtë. Epo, siç rezulton, ka shumë rregulla që nuk i dinim që familja mbretërore britanike duhet të ndjekë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Nuk lejohen xhinset

Anëtarët e familjes mbretërore mund të veshin xhinse vetëm kur marrin pjesë në ngjarje të rastësishme. Ata gjithashtu janë të lejuar t’i veshin ato ndërsa janë duke ecur me qenët e tyre, për shembull, ose ndërsa bëjnë gjëra të tjera që kërkojnë një veshje të thjeshtë.

Djemtë e vegjël duhet të mbajnë gjithmonë pantallona të shkurtra.

Derisa të konsiderohen mjaft të moshuar, djemtë e rinj nga familja mbretërore mund të mbajnë vetëm pantallona të shkurtra. Ata duhet t’i veshin derisa të jenë 8 vjeçar, atëherë ata do të lejohen të veshin pantallona. Mund të ketë të bëjë edhe me faktin se veshja e pantallonave, për mbretërit, konsiderohet të jetë “klasa e mesme”.

Ata gjithmonë duhet të kenë më vete rroba të zeza.

Kurdoherë që ata udhëtojnë, mbretërit janë të detyruar të mbajnë veshje të zeza në bagazhet e tyre. Arsyeja pas saj është mjaft e trishtueshme. Ata duhet të përgatiten në rast se dikush në familje ndërron jetë. Kjo sepse në vitin 1952, Elizabeth II ishte në Kenia kur dëgjoi se babai i saj kishte vdekur dhe pasi u kthye në Londër, asaj iu desh të priste që t’i dorëzohej një veshje zie para se të dilte nga aeroplani.

Nuk lejohen këpucë me gishta të hapur.

Këpucët me gishta të hapur konsiderohen shumë joformale për mbretërit. Kur ata janë jashtë dhe përfaqësojnë familjen, apo edhe marrin pjesë në angazhime zyrtare, ata gjithmonë duhet të veshin këpucë të mbyllura.

Flokët duhet të mbeten një ngjyrë natyrale.

Flokët e mbretërve duhet të jenë gjithmonë sa më natyrale. Nuk do të këshillohej vërtet që një anëtar i familjes të ngjyroste flokët e tyre me një ngjyrë të pazakontë  – kjo thjesht nuk është një opsion për ta.

Zonjat nuk mund të heqin palltot e tyre.

Konsiderohet aspak e hijshme për gratë mbretërore që të heqin palltot e tyre. Kjo është arsyeja pse nuk do ta shihni kurrë Dukeshën e Kembrixhit, Kate Middleton, duke e bërë këtë. Kjo u tha, nëse ajo ka të nxehtë dhe dëshiron të heqë një shtresë rrobash për t’u qetësuar, ajo duhet ta bëjë atë larg çdo kamere.

Dorezat janë të domosdoshme.

Mbretëresha nuk është parë kurrë pa doreza gjatë kohës sa ajo është jashtë. Dhe kjo është një gjë e mirë! Dikur ishte një traditë që binte me kalimin e kohës, por në një moment, të gjitha gratë do të vishnin doreza. Në ditët e sotme, mbretëresha e mban gjallë atë traditë, pasi e mbron atë nga mikrobet – dhe ajo mendon se ato janë elegante.

Mbretëresha duhet të veshë ngjyra të ndritshme.

Arsyeja për këtë është se ajo duhet të dallohet nga turma. Në këtë mënyrë, atë nuk do e ngatërrojnë, dhe kur të shikohet nga njerëzit, ata mund të jenë të sigurt se ishte, në fakt, mbretëresha që sapo panë!

Jo të gjithë mund të mbajnë një kurorë.

Jo çdo grua në familjen mbretërore mund të vë kurorë. Ndonjëherë, megjithatë, mbretëresha i huazon, gjë që bëri për dasmën e Meghan Markle. Gjithsesi, kjo nuk do të thotë që Meghan mund të përdorë një diademë sa herë që ajo dëshiron. Kurorat janë të rezervuara për gratë që janë të martuara ose princesha të lindura. /Insajderi.com