Rreth 104 mijë qytetarë do të mund të tërheqin vetën 10 euro nga Trusti

Rreth 104 mijë qytetarë do të mund të tërheqin vetën 10 euro nga Trusti

Bazuar në statistikat e Trustit Pensional të Kosovës, 104 mijë qytetarë kanë vetëm rreth 100 euro në trust, ndërsa mund të tërheqin vetëm 10 euro pas disa ditëve, njofton Insajderi.

639 mijë e 254 është numri total i kontribuuesve në Trustin Pensional.

Kurse, 12 mijë e 944 persona në Trust kanë mbi 20 mijë euro.

212 mijë e 799 persona kanë nga 100 deri në 1000 euro në Trust.

Ndërsa 194 mijë e 857 persona kanë nga 1000 deri në 5000 euro dhe nga pesë mijë deri 10 mijë euro i kanë 74 mijë e 99 persona.

Nga 10000 deri 20000 euru në Trust i kanë 40 mijë e 440 persona.

Të premten e 4 dhjetorit deputët e Kuvendit të Kosovës kanë votuar Ligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike, i cili i hap rrugë qytetarëve për tërheqjen e 10%-shit të kursimeve pensionale. /Insajderi.com