Rusia akuzon Marinën Amerikane për shkatërrim të një prej anijeve të saj në detin e Japonisë

Rusia akuzon Marinën Amerikane për shkatërrim të një prej anijeve të saj në detin e Japonisë

Rusia thotë se një prej anijeve të saj luftarake u kap dhe përndjek një shkatërrues të Marinës Amerikane pasi hyri në ujërat territoriale në detin e Japonisë të martën.

Moska akuzoi USS John S McCain për udhëtim 2 km (1,2 milje) përtej kufirit të saj detar në Pjetrin e Gjirit të Madh dhe thotë se kërcënoi të binte anijen.

Anija luftarake amerikane më pas u largua nga zona, sipas Rusisë.

Sidoqoftë, marina amerikane mohoi çdo keqbërje dhe tha që anija e saj nuk ishte “dëbuar”.

Incidenti ndodhi të martën në Detin e Japonisë, i njohur gjithashtu si Deti Lindor, një trup uji i kufizuar nga Japonia, Rusia dhe Koretë.

Sipas ministrisë ruse të mbrojtjes, shkatërruesi i saj i Flotës Paqësore, Admirali Vinogradov përdori një kanal ndërkombëtar komunikimi për të paralajmëruar anijen amerikane rreth “mundësisë së përdorimit të goditjes për të nxjerrë ndërhyrësin nga ujërat territoriale”.

“Deklarata e Federatës Ruse në lidhje me këtë mision është e rreme,” tha një zëdhënës i Flotës së 7-të të Marinës Amerikane, Toger Joe Keiley. “USS John S McCain nuk u” dëbua “nga territori i asnjë kombi”.

Ai tha se SH.B.A. “nuk” do të përkulej kurrë nga frikësimi ose do të detyrohej të pranonte pretendime të paligjshme detare, të tilla si ato të bëra nga Federata Ruse “./Insajderi.com

BBC News