fbpx

“Sarabande” në festivalin kualifikues për “Oscar” pret kapitull të ri

“Sarabande” në festivalin kualifikues për “Oscar” pret kapitull të ri

Prishtinë, 11 tetor − “Sarabande”, nën regji të Kaltrina Krasniqit, që dokumenton një moment të rëndësishëm në karrierën e kitaristit Petrit Çeku, do të konkurrojë në një festival që kualifikon për çmimet prestigjioze kinematografike, “Oscars”.

Dokumentari për muzikantin kosovar me nam botëror është bërë pjesë e “London International Documentary Festival”, në kategorinë e dokumentarit të shkurtër. Fituesit e kësaj kategorie nominohen për “Oscar”. “LIDF”, sipas ueb-faqes zyrtare është një prej festivaleve më të vjetra dhe më të mëdha të dokumentarit në Londër.

“Festivali ngre pikëpyetje, qëndrime kritike ndaj kulturës, çështjeve sociale e politike, duke u angazhuar me filmbërësit, subjektet e tyre dhe audiencën tonë, për të krijuar një ambient lartësisht të shquar për ndërveprimin kulturor”, shkruhet në ueb-faqen zyrtare të festivalit, që sivjet shënon edicionin e njëmbëdhjetë dhe tubon mbi 100 filma prej 45 shteteve të ndryshme.

Regjisorja Kaltrina Krasniqi ka thënë se pjesëmarrja në këtë festival hap dyer të reja për “Sarabande”./koha.net