Sezona e uraganave: Numri rekord i stuhive të quajtura Atlantic

Sezona e uraganave: Numri rekord i stuhive të quajtura Atlantic

Këtu vit sezoni i uraganeve Atlantik ka thyer rekord për numrin e stuhive të emërtuara, thotë Qendra Kombëtare e Uraganeve e SH.B.A.-së.

Stuhia subtropikale Theta në Atlantikun veri-lindor është e 29-të, duke thyer rekordin e mëparshëm në 2005.

Parashikuesit thonë se një sistem tjetër po formohet në Karaibe dhe cili mund të bëhet stuhi në të ardhmen e afërt.

Meteorologët thonë se disa faktorë qëndrojnë prapa numrit në rrezik të stuhive tropikale.

Stuhive të veçanta të rrezikshme i japin emra për të rritur ndërgjegjësimin e publikut para se të godasin.

Sezoni i uraganeve, i cili zgjat nga 1 korriku deri më 30 nëntor, ka prodhuar stuhi si Eta, e cila goditi Florida në fundjavë pasi shkaktoi shkatërrim dhe vrau dhjetra në disa pjesë të Amerikës Qendrore.

Zeta goditi Luizianën në fund të tetorit, duke u bërë stuhia e pestë me emër që bëri zbarkimin në shtet këtë sezon./Insajderi.com

BBC News