“Shanset për të mbijetuar nuk ekzistonin”- rrëfimi i zhytësit i cili qëndroi pa ajër nën ujë më shumë se 30 minuta

“Shanset për të mbijetuar nuk ekzistonin”- rrëfimi i zhytësit i cili qëndroi pa ajër nën ujë më shumë se 30 minuta

Një zhytës i ujërave të thella ka treguar se si ka arritur të shpëtoj nën ujë për më shumë se 30 minuta pas dështimit të kompjuterit të tij për ta lajmëruar atë se furnizuesi më ajër është këputur, shkruan Insajderi.

Në një dokumentar të ri, Chris Lemons, ka treguar historinë mahnitëse të shpëtimit, pavarësisht shanseve jo ekzistonte për një shërim të mundshëm.

Në vitin 2012, ai ishte zhytur 91 metra nën ujë për të riparuar një tub të vajit poshtë detit verior kur kordi i tij ajrit ishte shkëputur.

Chris, i lindur në Edinburg, 33 vjeçar, mbeti i vetëm me rezervuarin në shpinë kur litari u këput në një copë metali pasi një sistem kompjuterik papritmas dështoi.

Kur furnizimi i ajrit nga rezervati mbaroi, ai humbi vetëdijen dhe trupi i tij filloi të shkonte në fund të detit..

Kolegët e tij arritën ta tërhiqnin atë nga litari i zhytjes pas 38 minutash pa furnizimin me ajër, por frika pësoi kur nxorën trupin e tij të pajetë.

Pas kësaj filluan përpjekjet për ringjallje me anë të frymëmarrjes gojë më gojë, dhe çuditërisht ai rifitoi vetëdijen pas vetëm dy frymëmarrjeje

Lemons ka përshkruar se si ai është ende i hutuar se si ai arriti të mbijetojë për kaq gjatë pa oksigjen.

Historia e tij e jashtëzakonshme për vdekjen dhe ringjalljen e tij është shndërruar në një dokumentar të gjatësisë së quajtur Breath Last, e cila do të vjen në kinema nga kjo javë.

AI kishte përshkruar se ai si ishte dorëzuar për fatin e tij por ndjehej keq për të fejuarin e tij, Morag.

Ai ishte shumë afër për ta rregulluar gypin kur sistemi dinamik i pozicionimit, një lundrim i kontrolluar nga kompjuteri i cili i mban ato në vendin e zhytjes papritmas dështoi dhe anija filloi me shpejtësi duke u larguar nga rruga.

“Unë nuk jam i sigurt se kam pasur një trajtim të plotë për atë që po ndodhte,” ka thënë Lemons

“Unë godita shtratin e detit me shpinë dhe u rrethova nga një errësirë ​​gjithëpërfshirëse. “E dija se kisha një sasi shumë të vogël të gazit në shpinë dhe shanset për të dalë prej saj ishin thuajse joekzistente”, ka shtuar ai./Insajderi.com