“Shansi i fundit për të shmangur pasojat nga ndryshimet klimatike”

“Shansi i fundit për të shmangur pasojat nga ndryshimet klimatike”

I dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për klimën, John Kerry i ka thënë BBC një samit në Kombet e Bashkuara për klimën këtë nëntor është “shansi i fundit më i mirë” për të shmangur pasojat më të këqija mjedisore për botën.

Ai tha se vitet ishin humbur për çështjen e klimës nën Presidentin Donald Trump, “i cili nuk besonte në asgjë prej saj”.

Dhjetëra udhëheqës botërorë do të marrin pjesë në konferencën COP26 në Glasgow, Skoci.

Kerry foli ndërsa Presidenti Joe Biden nënshkroi një mori urdhrash ekzekutivë të dizajnuar për të adresuar ndryshimin e klimës.

Ediktet e tij të fundit përfshijnë një ngrirje të qirave të reja të naftës dhe gazit në tokat publike dhe vendosën të dyfishojnë energjinë e prodhuar nga era në det të hapur deri në 2030.

Biden – i cili ri-hyri në SH.B.A. në marrëveshjen për klimën e Parisit 2016 në një nga veprimet e tij të para si president – tha se Amerika duhet të drejtojë përgjigjen ndaj krizës. /Insajderi.com