SHBA arrin marrëveshje të shumëpritur për ndihmën e koronavirusit

SHBA arrin marrëveshje të shumëpritur për ndihmën e koronavirusit

Pas muajsh grindjeje, ligjvënësit amerikanë kanë rënë dakord për një paketë afro 900 miliardë dollarë ndihmë pandemike, përfshirë paratë për bizneset dhe programet e papunësisë.

Paratë janë vendosur të shoqërojnë një projektligj më të madh, $ 1.4tn të shpenzimeve për të financuar operacionet e qeverisë gjatë nëntë muajve të ardhshëm.

Shumë programe lehtësimi Covid-19 ishin vendosur të skadonin në fund të muajit.

Rreth 12 milion amerikanë rrezikonin të humbnin aksesin në përfitimet e papunësisë.

Dhoma e Përfaqësuesve dhe Senati pritet të votojnë mbi paketën të hënën. Pastaj do të duhet të nënshkruhet në ligj nga Presidenti Donald Trump./Insajderi.com

BBC News