SHBA dhe COVID-19: Më shumë se 1.000 njerëz kanë vdekur gati çdo ditë këtë muaj

SHBA dhe COVID-19: Më shumë se 1.000 njerëz kanë vdekur gati çdo ditë këtë muaj

Numri i vdekjeve Covid-19 në Shtetet e Bashkuara është rritur në më shumë se 170,000, vetëm 18 ditë pasi kombi shënoi 150,000 jetë të humbura, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Tani, më shumë se 5.4 milionë njerëz janë infektuar dhe 170.055 kanë vdekur, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.

Deri në 5 shtator, numri i vdekjeve mund të rritet në 189,000, sipas një parashikimi nga një ansambël parashikuar nga Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Më shumë se 1.000 vdekje nga Coronavirus-i janë raportuar pothuajse çdo ditë këtë muaj. Që nga 27 korriku, vetëm pesë ditë kanë qenë nën atë prag. /Insajderi.com