Navalvy do të arrestohet sapo të zbret në Rusi, paralajmëron Shërbimi i Burgjeve

Navalvy do të arrestohet sapo të zbret në Rusi, paralajmëron Shërbimi i Burgjeve

Kritiku i Kremlinit, Alexey Navalny, përballet me arrestim të menjëhershëm sapo të kthehet në Rusi, shërbimi i burgut i vendit ka paralajmëruar, duke pretenduar se ishte “i detyruar” ta ndalonte atë, transmetomn Insajderi.

Navalny, i cili ka qenë në gjendje të rimëkëmbet në Gjermani pas një helmimi të dyshuar të agjentit nervor në gusht, për të cilin ai fajëson autoritetet ruse, tha të mërkurën se ai planifikon të kthehet në shtëpi të dielën, raporton Al Jazeera.

Shërbimi Penalitar Federal (FSIN) tha në një deklaratë të enjten se lëshoi ​​një urdhër arresti për Navalny në fund të dhjetorit. Pastaj, FSIN e kishte paralajmëruar Navalny se ai po përballej me kohë burg nëse nuk arrin të raportonte në zyrën e tij në përputhje me kushtet e një dënimi me kusht dhe provës që ai mori për një dënim të vitit 2014 me akuzat e përvetësimit dhe pastrimit të parave.

Navalny i hedh poshtë ato akuza si të motivuara politikisht. Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut kishte vendosur që dënimi i tij ishte i paligjshëm. Shërbimi i burgut, i cili ka kërkuar nga një gjykatë në Moskë që ta kthejë dënimin me kusht prej tre vjet e gjysmë të Navalny në të vërtetë, vuri në dukje se “është i detyruar të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për të ndaluar Navalny në pritje të vendimit të gjykatës”. /Insajderi.com