Shitet për 31.8 milionë dollarë fosili i Tyrannosaurus Rex

Rekordi i mëparshëm u mbajt nga një fosil Tyrannosaurus Su, i shitur për 8.4 milionë dollarë në vitin 1997.

Shitet për 31.8 milionë dollarë fosili i Tyrannosaurus Rex

Një ekzemplar pothuajse i plotë i fosilit Tyrannosaurus Rex, me nofkën Stan, u shit me një çmim rekord prej 31.8 milionë dollarësh.

Blerësi i fosilit që është 67 milionë vjet i vjetër, është anonim dhe ankandi në Nju Jork u organizua nga shtëpia Christie.

Vlera e parashikuar ishte nga gjashtë deri tetë milionë dollarë, por kjo u tejkalua me përparimin e ankandit në internet.

Rekordi i mëparshëm u mbajt nga një fosil Tyrannosaurus Su, i shitur për 8.4 milionë dollarë në vitin 1997.

Ky ekzemplar është i ekspozuar në Muzeun e Historisë Natyrore në Çikago.

Sidoqoftë, ende nuk dihet se ku do të përfundojë Stan. Shkencëtarët kanë frikë se mund të mbetet në koleksionin privat të dikujt dhe nuk do ta shohin më.

Megjithëse shtëpia e ankandit refuzoi të shpallë emrin e pronarit të ri, kompania James Hislop tha se disa detaje në lidhje me të ardhmen e fosileve të këtij dinozauri mund të shfaqen në ditët e ardhshme.

Oferta fituese ishte 27.5 milionë dollarë, por kostot shtesë ngritën vlerën e blerjes në 31.8 milionë.

Stan është emëruar pas Stan Sacrison, një paleontolog amator që e zbuloi atë./Insajderi.com