fbpx

Shkenctarët synojnë zbulimin e një pilule që nuk lejon shtimin e peshës

Shkenctarët synojnë zbulimin e një pilule që nuk lejon shtimin e peshës

Hulumtuesit më në fund kanë bërë gjetur diçka të mrekullueshme e cila nuk mund të ketë pasoja

Ata kanë provuar një lloj pilule në një gjen RCAN1 tek minjët, të cilët edhe pas ngrënies se ushqimeve me yndyrë nuk kanë fituar asnjë kalori. Studimet e zhvilluar tek minjët shkencëtarët e mendojnë se njëtjë do të ishte edhe të njerëzit, ata janë duke u munduar që të të zhvillojnë një pilulë e cila do të luftojë në të ardhmen obisitetin.

“Ne e dijimë se shumë njerez janë duke luftuar për humbjen e peshës ose për ta kontrolluar atë” tha profesori hulumtues Damien Keating  nga Universiteti Flinders.

“Gjetjet e fundit  në këtë studim mund të nënkuptojnë zhvillimin e një pilulë që do të synonte funksionin e RCAN1 dhe mund të rezultojë në humbje peshe. ”

Damien shpjegon se bllokimi i RCAN1 ndihmoi trupin të shndërrojë yndyrën e bardhë – yndyrë që ruan energji dhe rrit peshen – në yndyrë ngjyrë kafe – e cila prodhon nxehtësi dhe djegiet e kalorive, raporton FierceBiotech .

“Heqja e RCAN1 kishte dy efekte të mëdha”, tha Damien. “U zvogëlua ruajtja e yndyrës në zona të rrezikshme rreth barkut.Dhe pastaj në muskuj, në të vërtetë [shkaktoi] muskujt për të djegur më shumë kalori në pushim. ”

Arritja  e gjithë kësaj është që marrja e një lloj pilule që nuk kërkonte që ti të shikoje dietën tënde, gjë që nuk të kërkonte të ushtrosh”, thotë ai. “Tani, kjo mund të duket si një ëndërr e tubave, por gjetjet që kemi nga ky studim i minjëve të paktën tregojnë një rrugë të re që ne mund të jemi në gjendje të synojmë”.

Këshilli Kombëtar i Kërkimeve Shëndetësore dhe Mjekësore ka siguruar fonde për të zgjatur hulumtimin dhe “vazhdojnë të eksplorojnë mundësitë e mundshme”, raporton Australian . Sa i përket Damienit, hulumtimi tregon se “ne mund të bëjmë një ndryshim të vërtetë në luftën kundër obezitetit”/Insajderi.com