Shpenzohen 7.2 milionë euro për vetura luksoze, s’ka buxhet për autoambulanca!

07.11.2017 08:36
Shpenzohen 7.2 milionë euro për vetura luksoze, s’ka buxhet për autoambulanca!

Institucionet e Kosovës kanë ndarë një buxhet prej më shumë se 7.2 milionë eurosh për t’i marrë me qira 358 vetura, të cilat do t’i shfrytëzojnë për 66 muajt e ardhshëm.

Por, një vendim të tillë nuk po e marrin edhe për blerjen e autoambulancave, për të cilat kanë nevojë pacientët e institucioneve publike shëndetësore.

Në shërbim të pacientëve në të gjithë Kosovën janë në dispozicion vetëm 92 autoambulanca, ku disa qendra kryesore të mjekësisë familjare kanë vetëm një autoambulancë dhe kur kërkohet të intervenohet në dy raste të njëhershme, atëherë rrezikohet edhe jeta e qytetarëve, derisa institucionet e vendit vlerësohet se i kanë në dispozicion mijëra vetura për shërbyesit civilë.