Shpërthen zjarri në plazh, pushuesit kërkojnë shpëtim në det

Shpërthen zjarri në plazh, pushuesit kërkojnë shpëtim në det

Në vendpushimin italian të Playa di Catania, një zjarr i madh shpërtheu, për çka pushuesit kërkuan shpëtim në det.

Sipas njoftimeve, një nga plazhet është shkatërruar plotësisht, ndërsa të tjerët janë të rrezikuar.

Zjarrfikësit i paralajmëruan njerëzit që të qëndrojnë larg bregut, u është thënë të mos përpiqen të kthehen në shtëpitë e tyre dhe të mos qëndrojnë në rrugë ku mund të pengojnë punën e zjarrfikësve.

Sipas mediave italiane, shuarja e zjarrit u përkeqësua nga era, kur njerëzit nga deti i shpëtuan zjarrfikësit me barka dhe helikopterë.

Midis tyre kishte 40 fëmijë.