Shqiptarët ndër popujt më me fat në lotarinë amerikane

Shqiptarët ndër popujt më me fat në lotarinë amerikane

Sipas një studimi të fundit në të cilin janë grumbulluar të dhëna gjatë periudhës 1993-2015, shqiptarët janë përfituesit e pestë më të mëdhenj në botë të Lotarisë amerikane, ndër 201 entitete të ndryshme

Gjatë kësaj periudhe kohore, 42 mijë 419 shtetas shqiptarë janë pajisur me “Green Card” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nëpërmjet sistemit të lotarisë.

Shqiptarët janë fitues në masën 4.5% mbi totalin e të gjithë fituesve, çka do të thotë se, thuajse 1 në 20 fitues lotarie ka qenë shqiptar, shkruan ‘Scan’.

Përqindje më të lartë se kjo kanë; Etiopia, Nigeria, Egjipti dhe Ukraina, me 6.5%, 5.94%, 5.11% dhe 5.04% të totalit, përcjell albinfo.ch.

Edhe pse janë ndër përfituesit më të mëdhenj, shqiptarët janë ndër frekuentuesit më të pakët të burgjeve amerikane, me një normë shumë pranë zeros.