Shtëpia ku Banksy ka bërë muralin e radhës nuk po tërhiqet nga shitja

Shtëpia ku Banksy ka bërë muralin e radhës nuk po tërhiqet nga shitja

Pronari i një shtëpie në të cilën u shfaq një mural i Banksy ka thënë se shitja e pronës do të vazhdojë ende, pavarësisht raporteve që ata kishin tërhequr.

Nick Makin tha se nuk ishte “e vërtetë” që nëna e tij, Aileen Makin, kishte tërhequr shtëpinë në Bristol nga shitja.

“Kur të zgjoheni nga tabloidët duke thënë se shtëpia tani vlen 5 milion £ duhet të mendoni për atë që po bëni, por nuk po ndryshon asgjë,” tha ai.

Ai shtoi se dëshironte që veprat e artit të qëndronin në vend dhe të mbroheshin.

Makin i tha BBC Radio Bristol shitja ishte “vendosur në pritje për 48 orë” pasi murali u shfaq në anën e shtëpisë gjysmë të veçuar në Totterdoën të ​​enjten.

Krijimi me titull “Aachoo !” përshkruan një grua në shami që teshtin dhe protezat e saj fluturojnë në ajër.

“Kjo e rrit vlerën, dhe ju duhet të merrni një moment për të menduar për të, por nuk po ndryshon asgjë në lidhje me shitjen e shtëpisë për ne”, tha Z. Makin.

Ai shtoi se “gjëra të këqija” ishin thënë për familjen pasi u raportua nga disa gazeta dhe uebfaqe të premten se ata po tërhiqeshin nga shitja e shtëpisë në vlerë prej 340,000.

Makin tha se ata kishin vendosur një copë akrilik të pastër mbi vizatimin dhe kishin instaluar një sistem alarmi në përpjekje për ta mbrojtur atë.

“Jo vetëm që kemi fituar 5 milion £, por në fakt edhe na ka kushtuar para,” tha ai. “Ne mendojmë se duhet të mbrohet dhe të qëndrojë atje ku është”.

Ai shtoi se familja “po tentonte të bënte një marrëveshje me pronarët e shtëpisë” për t’u siguruar që murali i Banksy të qëndronte atje ku është.

“Ose nëse do të hiqej, do t’i dërgohet Këshillit të Qytetit të Bristolit ose muzeut, kështu që mund të ruhet në gjendjen e tij të duhur dhe të jetë në duar të sigurta”, shtoi Z. Makin./Insajderi.com

BBC News