Shteti rrezikon të humbas qindra-mijëra euro nga dënimet e padrejta të gjykatave

Shteti rrezikon të humbas qindra-mijëra euro nga dënimet e padrejta të gjykatave

100 kërkesa janë dorëzuar në Komisionin për kompensimin e dëmit të personave të dënuar në mënyrë të pa drejtë. Ky komision në vitin që lamë pas ka paguar 368 mije euro për personat që kanë vuajtur dënimin me burg e që më vone janë liruar nga gjykata.

Monitorues të sistemit të drejtësisë thonë se edhe këtë vit buxheti i Kosovës mund të rëndohet me shuma të tilla, ndërsa nuk shohin përmirësim të situatës derisa nuk merren masa ndaj prokurorëve dhe gjyqtarëve që nuk e kryejnë punë e tyre si duhet.