Shumë raste të variantit të ri me COVID-19 nuk kanë lidhje me udhëtimet në Britaninë e Madhe

Shumë raste të variantit të ri me COVID-19 nuk kanë lidhje me udhëtimet në Britaninë e Madhe

Mbretëria e Bashkuar duhet të zbusë masat për variantin e Coronavirusit të Afrikës së Jugut, ka thënë sekretari i shëndetësisë, Matt Hanccock, pasi u zbuluan raste që nuk lidhen me udhëtimet.

Rreth 80,000 njerëz në Angli do të ofrohen teste urgjente për variantin, raporton BBC.

Banorëve të moshës 16 vjeç e lart në tetë zona nëpër Surrey, London, Kent, Hertfordshire, Southport dhe Ëalsall u kërkohet të marrin teste, pavarësisht nga simptomat.

Rastet e mëparshme në Britaninë ishin të lidhura me Afrikën e Jugut.

Por kontrollet e rastësishme gjetën 11 raste që nuk mund të lidheshin me udhëtimet ndërkombëtare.

Matt Hancock tha në një konferencë shtypi në Doëning Street të hënën se nuk kishte “aktualisht asnjë provë” për të sugjeruar se varianti i Afrikës së Jugut ishte “ndonjë më i ashpër, por ne kemi nevojë për të ardhur keq për të, dhe ne do të bëjmë”. /Insajderi.com