Shumë shpejtë Britania e Madhe mund të jetë pa asnjë duhanpirës

Shumë shpejtë Britania e Madhe mund të jetë pa asnjë duhanpirës

Qeveria britanike po premton që do t’i jap fund pirjes së duhanit, për shkak të një sërë sëmundjesh të cilat po i shkakton.

Si proritet për parandalimin e këtij fenomeni është promovimi i aktivitetit fizik, zhvillimi i udhëzimeve për gjumë dhe trajtimi ndaj atyre që rrezikojnë diabetin, që do të jenë pjesë e një dokumenti të gjelbër.

Po ashtu në këtë dokumënt do të përfshihen edhe disa mënyra për trajtimin e një jete më të shëndoshë, duke përfshirë edhe ofrimin e ndihmës për mospërdorimin e duhanit.

Në Britani burrat dhe gratë shpenzojnë më shumë se një të pestën e jetës së tyre të sëmurë – 19 vjet për gratë dhe 16 për meshkujt.