Si duket dashuria e vërtetë?

Si duket dashuria e vërtetë?

 

Dashuria është gjithçka – të paktën kështu thuhet. Por a është dashuri e vërtetë? Duhet të jetë, por kaq shumë njerëz e ngatërrojnë dashurinë me gjëra të tilla si xhelozinë ose kontrollimin. Dashuria e vërtetë nuk është asnjëra nga ato gjëra. Por këto 8 gjëra janë.

  1. Dashuria do të thotë t’i thuash lamtumirë pritshmërive

Sigurisht, të gjithë duam që njerëzit të sillen ashtu siç duam ne. Ne dëshirojmë që ata të jenë më të dashur. Ose të kenë shumë humor. Ose më të zgjuar. Ose më ambicioze. Të gjitha këto gjëra janë pritshmëri. Pritjet janë vetëm kërkesat tuaja për “pranueshmërinë” e dashurisë së dikujt. Por dashuria e vërtetë nuk ka pritshmëri. Thjesht e do “siç është”.

  1. Dashuria nuk luan rolin e viktimës ose fajëson të tjerët

Dashuria nuk mendon se të tjerët po i qortojnë. Dashuria nuk mendon se të dashurit e tyre janë gabim. Dashuria funksionon së bashku. Ajo merr përgjegjësi. Ajo fal dhe lejon veprimet e njerëzve të tjerë të jenë rrugëtimi i tyre. Dashuria nuk i merr gjërat personalisht.

  1. Dashuri do të thotë të heqësh dorë

Dashuria nuk është e barabartë me posedim. Ashtu siç thotë fjala, “Nëse doni dikë, lëreni të lirë. Nëse kthehet, është e juaja. Nëse jo, atëherë nuk ka qenë kurrë”. Ka një të vërtetë në këtë. Dashuria u lejon njerëzve lirinë e tyre. Nuk mban fort dhe shtypë krahët në përpjekje për t’i mbajtur dike. Dashuria e vërtetë nuk dëshiron të posedojë.

  1. Dashuria nuk kërkon që ju të vazhdoni një lidhje

Ju mund ta doni dikë shumë, por mund të mos jeni në përputhje me ta. Ose ata mund t’ju bëjnë të çmendur me mosrespektimin e tyre të vazhdueshëm për ndjenjat tuaja. Ju ende mund t’i doni ata, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të jeni me ta. Dashuria nuk do të thotë që ju duhet të qëndroni. Ju mund të ndaheni dhe të dashuroni ende.

  1. Dashuria nuk ka vend për xhelozi

Ashtu si posedimi, xhelozia nuk është e barabartë me dashuri. Ne mendojmë se nëse nuk jemi xheloz ndaj të dashurve tanë, kjo do të thotë se nuk i duam ata. Dashuria e vërtetë ka besim në cilësinë e lidhjes. Ai e di se personi tjetër është i lumtur dhe i kënaqur që kthehet tek ju dhe vetëm ju.

  1. Dashuria është mungesa e frikës.

Ju mund t’i vendosni të gjitha emocionet në një vazhdimësi. Në një fund, ju keni dashuri. Pastaj mirënjohje. Pas kësaj, është gëzimi, lumturia, kënaqësia. Në anën e kundërt të vijës së dashurisë është frika. Emocione të tjera të bazuara në frikë përfshijnë, urrejtjen, pasigurinë, xhelozinë ose lakminë.

  1. Dashuria është një veprim, jo vetëm një ndjenjë.

Njerëzit priren të jenë të varur nga emocioni intensiv – veçanërisht kur ndihen mirë. Pra, kur jemi në dashuri, ne duam të ndjehemi kështu përgjithmonë. Por me mend se çfarë? Kjo ndjenjë më e lartë se ‘qielli i shtatë’ largohet pas një kohe. Kjo nuk do të thotë që nuk e doni më personin tjetër, thjesht do të thotë se nuk është më e re. Kështu që këtu duhet të fillojë veprimi. Tregoni personit që ju i doni. Mos supozoni se e dinë këtë tashmë.

  1. Dashuria kupton dhe pranon dallimet.

Ne jemi të gjithë të ndryshëm. Edhe binjakët identikë nuk janë saktësisht të njëjtë. Ata kanë përvoja dhe pikëpamje të ndryshme rreth botës. Dashuria e vërtetë nuk i gjykon njerëzit sepse janë ndryshe. Kur njerëzit me të vërtetë e duan një person tjetër, ata pranojnë dallimet e tyre./Insajderi.

Përshtatur nga HuffPost