Edhe sot pas më shumë se 7 dekadave, që prej kohës së luftës së dytë botërore, Gjermania ende nuk i ka trajtuar simbolet e " />

Si po shndërrohen në grafite të paqes, grafitet e nazistëve

Si po shndërrohen në grafite të paqes, grafitet e nazistëve

 Edhe sot pas më shumë se 7 dekadave, që prej kohës së luftës së dytë botërore, Gjermania ende nuk i ka trajtuar simbolet e “urrejtjes” në vend.Fjala është për shenjën më të njohur në mbarë botën, e krijuar nga Adolf Hitleri me emrin “swastikas”.

Këto simbole një grup i artistëve të rrugës janë duke tentuar që ti mbulojnë në mënyrë kreative.

Shenjat më famëkeqe në botë janë duke u shndërruar në grafiti të ndryshëm, me shumë ngjyra.

Ideja i erdhi Ibo Omarit, pasi që parkun të cilin e frekuenton shpesh është i mbushur me swatiskas. Ky park nuk duket më i zymtë nga simbolet naziste, pasi që u janë shtuar grafitit e rinj.

Tani në qytet ka shumë më pak simbole të urrejtjes, kujtime të luftës dhe Holokaustit./Insajderi.com

Transforming Nazi Symbols into Art

These graffiti artists are saying no to Nazi symbols.

Posted by AJ+ on Tuesday, 8 August 2017