Djali që nuk u rrit kurrë

Si ta kuptoni që jeni një lidhje me një person me sindromën e ‘Piter Pan-it’? 

Si ta kuptoni që jeni një lidhje me një person me sindromën e ‘Piter Pan-it’? 

Të gjithë e mbajmë mend djalin që nuk u rrit kurrë. Ka shumë burra që janë akoma fëmijë (nuk bëjnë përjashtim as gratë).

Para se të filloni leximin të hutuar me sindromën Piter Pan, po e sqarojmë.

Sindroma Peter Pan – kur burrat e rritur shmangin përgjegjësitë personale dhe profesionale të moshës madhore – nuk njihet si një çrregullim psikologjik, por mund të shpjegojë një model të caktuar të sjelljes.

Piter Pan-ët kanë një gjallëri që mund të jetë e mrekullueshme – megjithatë funksionon kundër përfshirjes në detyrat e jetës; një bukuri djaloshare që është tërheqëse dhe irrituese (për shkak të shmangies së realitetit të të rriturve) – gjë që shpjegon pse ndoshta në fillim ju ka tërhequr ky person.

“Të qenit i rritur” e streson atë jashtë mase

Varësia e këtij djaloshi për gjithçka argëtuese mund të jetë mjaft interesante në fillimin e një lidhje, pasi pasi ju po argëtoheni gjatë gjithë kohës. Ai mund t’ju befasojë me një udhëtim në fundjavë, ju bind për të bërë një piknik të mesnatës në kopshtin zoologjik, ose të këmbëngulë të kaloni ditën me një maratonë filmash. Në thelb, të jesh me të është e shkëlqyeshme sepse ai ju ndihmon të tërhiqeni nga të gjitha streset dhe përgjegjësitë serioze, prej të rrituri me të cilat merreni çdo ditë.

Ai nuk mund të trajtojë konfliktin. ASPAK!

Burri që vuan nga Sindromi Peter Pan në përgjithësi reagon ndaj konfliktit në njërën nga dy mënyrat:

  1. Ikën: ai do të ecë ose do të largohet nga diskutimi, do të largohet nga shtëpia, ose do të mbyllet në një dhomë ku mund të shpërqendrohet me lojëra ose edhe thjesht do të qajë.

ose

  1. Hakmerret: ai do të përmend gjëra që ai mendon (ose i di) që ju lëndojnë. Skenat e zemërimit janë të zakonshme, siç janë emrat degradues dhe / ose hedhja e gjërave.

Ende vishet si një fëmijë

Është e rëndësishme të veshësh ato rroba që të bëjnë të ndjehesh mirë me veten, por nëse partneri yt është 40 vjeçar dhe akoma ka të njëjtin stil rrobash që kishte veshur kur ishte adoleshent, kjo është paksa… epo një shenjë tjetër.

Prioritetet e tij janë paksa të çrregullta

Ai mund të paguajë qiranë e tij çdo muaj të vetëm dhe ai nuk do të lajë rrobat e tij derisa të mbetet pa rroba të lara, por ju mund të vinise ai ka kaluar javë duke studiuar ndërtime dhe veshje speciale për karakterin e tij në World of Warcraft… i cili ai ka nivelizuar deri në statusin epik, ndërsa ju po bënit gjëra të tilla si zgjidhja e faturave ose pastrimi i frigoriferit.

Nuk mund të mbështetesh në të

I kërkoni të bëjë diçka të rëndësishme, por ai mund të ketë harruar në gjysmën e ditës. Dhe pastaj do të mundohet të nxjerrë arsyetime. Mirëpo në anën tjetër, ai kërkon më këmbëngulje mbështetjen tuaj, ose ndryshe do ‘humb rrugën në oborrin e tij’.

Thënë shkurt: nëse nuk është me të vërtetë e rëndësishme për të, nuk është aspak e rëndësishme.