Si ta ‘mashtroni’ veten që të hani më pak?

Si ta ‘mashtroni’ veten që të hani më pak?

Kur po përpiqeni të humbni peshë, hapi më i sigurt është që të filloni të hani më pak.

Mirëpo mund të bëni disa truqe në mënyrë që të hani më pak por edhe të ndjeheni i ngopur, njofton Insajderi.

  1. Mbusheni pjatën me më shumë perime

Perimet kanë shumë ujë dhe fibra, por jo shumë kalori, kështu që do të ndjeheni të ngopur mirë, por jo me kalori.

Duke zëvendësuar gjysmën e kalorive të vaktit tuaj me perime, ju mund të hani të njëjtin vëllim ushqimi dhe prapë të zvogëloni kaloritë e përgjithshme.

Grilled meat with sliced vegetables and fruit on round gray plate ...

  1. Pini ujë teksa hani ushqim

Pirja e pijeve të pasura me kalori, nuk ju bën të ndjeheni të mbushur, por ju lë pas me kalori shtesë që nuk ju duhen.

Pini një gotë ujë para se të filloni të hani, kështu që ju evitoni mundësinë që të hani më tepër se që duhet, sepse ngopeni.

Should You Drink Water With Meals? - Organic Authority

  1. Filloje vaktin me një supë

I njëjti parim si tek gota e ujit është edhe me supën. Një supë e bërë në shtëpi pa shumë kalori para se të filloni vaktin, nuk do ju lejë të hani më shumë se që duhet.

Easy Caldo de Pollo Recipe - Gonna Want Seconds

  1. Servoni ushqimin në pjata më të vogla

Kështu që kur të mendoni të mbushni një pjatë të dytë, do të ndjeheni në faj sepse po hani shumë. Një pjatë më e vogël është ajo që ju duhet.

Tapas and small plates - BBC Food

  1. Kur uleni të hani, vetëm hani!

Uluni në tryezë, pa telefon pa televizion para, sepse kështu shpërqendroheni dhe do hani shumë pa menduar. Kur ha ushqim, mos bëj asgjë tjetër.

Does eating alone make you eat more? We have the answer now ...

  1. Provo ushqimin pikant

Ushqimi pikant përveç se i shijshëm ka tendencë të ju bëj të hani më pak. Kjo falë ‘capsaicin-in’ që përmban që ndihmojnë në reduktimin e apetitit dhe urisë. /Insajderi.com

Spicy foods: To eat, or not to eat | Penn Today