Si u  bë që Kosovës iu zvogëluan votat në INTERPOL?

Si u  bë që Kosovës iu zvogëluan votat në INTERPOL?

Kosova ka dështuar që edhe në raundin e dytë t’i marrë votat për anëtarësimin në Interpol. Në votimin e dytë Kosova ka marrë vetëm 68 vota pro, 51 kundër si dhe 16 shtete kanë abstenuar.

Në raundin e parë Kosova kishte marrë më shumë vota se sa në rundin e dytë. Në raundin parë Kosova kishte marrë 76 vota pro, 56 kundër, dhe 22 abstenime.

Pavarësisht pauzës prej 20 minutave, Kosova nuk arriti që t’i bind shtetet anëtare që të votojnë pro anëtarësimit. Kujtojmë që vitin e kaluar Kosova nuk kishte aplikuar fare me arsyetimin se nuk ishin siguruar votat e mjaftueshme. /Insajderi.com