Sonte votohet për tërheqjen e Trump

Sonte votohet për tërheqjen e Trump

Deputetët amerikanë do të debatojnë sërish në Dhomën e Përfaqësuesve për tërheqjen e presidentit Donald Trump.

Pritet një debat i nxehtë midis demokratëve dhe republikanëve, i ndjekur nga një votim.

Votimi është caktuar nga ora 18:30 deri në 19:30 sipas kohës lokale, që është nga ora 00:30 deri në 01:30 me kohën tonë.

Republikanët kanë parashtruar një kërkesë në Shtëpinë për të pezulluar procesin e tërheqjes tërësisht, por kjo nuk u miratua.

Demokratët që kanë shumicën në Dhomën e Përfaqësuesve, votuan kundër projektligjit.

Më herët, anëtarët e Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara kanë filluar një debat dhe së shpejti do të vendosin për një “rregull të kujtimit”. I ashtuquajturi rregull është një mjet procedural që mund të krahasohet me agjendën që përcakton se si do të shpaloset debati i sotëm – kush çfarë do të thotë dhe sa kohë.

Kujtojmë, demokratët akuzojnë Trump se abuzoi me pozitën e tij për të kërkuar që Ukraina të gërmojë për të kaluarën e demokratit Joe Biden. Ai gjithashtu u akuzua për pengimin e një hetimi në Kongres.