Sot festohet dita e flamurit

Sot festohet dita e flamurit

Gjithë shqiptarët sot festojnë 108 vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.

Ismail Qemaili e ngriti flamurin në Vlorë në një kohë kur Ballkani ishte i trazuar.

Kjo festë konsiderohet të jetë frymëzuese për rezistencën shqiptare në Kosovë kundër okupatorit serb.

Shqipëria pas 108 viteve ndodhët në NATO dhe është kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Ndërsa Kosova ka shpallur pavarësinë më 2008, projekt që cilësohet thelbin ta ketë pikërisht tek nacionalizmi shqiptar.

Ndërsa, në Maqedoni shqiptarët kanë më shumë të drejta se kurrë më parë.

Shqiptarët janë të përfaqësuar edhe në Malin e Zi, Serbi dhe diasporë.

28 nëntori i këtij viti festohet me kufizime shkak i situatës pandemike COVID-19.  /Insajderi.com