Studentët planifikojnë një martesë të rreme për t’u liruar nga ndalesat e Covid

Studentët planifikojnë një martesë të rreme për t’u liruar nga ndalesat e Covid

Në fillim të këtij muaji, u zbulua se regjisorët e Matrix Lana dhe Lilly Wachowski falsifikuan një xhirim filmi në mënyrë që të anashkalonin rregullat COVID-19 dhe të zhvillonin një ndejë për ekipën e Matrix 4 për 200 anëtarët e ekipit të ekipit, përfshirë Keanu Reeves.

Sidoqoftë, ata nuk janë të vetmit që kanë mashtruar autoritetet për të organizuar një parti në kohën e koronavirusit; dy nxënës australianë kohët e fundit kanë shkuar aq larg sa të “martohen” për të marrë leje rreth kufizimeve në ngjarjen e tyre.

Çifti i “miqve më të mirë” tregon se marrëdhënia është thjesht platonike, por ata po përpiqeshin të hidhnin një after party për mbrëmjen e maturës në fundvit. Pa dyshim, kjo tingëllon pak më pak joshëse se mbledhja e Wachowskis, por ishte shumë me më pak të ftuar, me rreth 150 të pranishëm.

Duke mbajtur një “martesë” para ngjarjes, studentët u lejuan ligjërisht të ftonin më shumë njerëz të merrnin pjesë, për sa kohë që ata morën leje zyrtare dhe u përmbaheshin udhëzimeve të distancës shoqërore. Pa një ceremoni martese, tubimi do t’i nënshtrohej kufizimeve normale COVID-19, duke kufizuar pjesëmarrjen në 30 persona.

Fatkeqësisht për nxënësit privatë të shkollës (ose për fat të mirë, nëse faktorizoni rrezikun e kapjes së virusit) një nga prindërit e tyre dalloi imazhe të dasmës së rreme në mediat sociale, lidhur me festën që po ndodhte dhe u turr në shtëpi për të ndaluar ‘martesën’ para se të fillohej.

“Është e qartë, kjo ishte një ide tipike adoleshente,” i tha babai për Daily Telegraph australiane, duke sqaruar se: “asnjë ceremoni ligjore e detyrueshme nuk u bë”.

“Për më tepër, ne menjëherë angazhuam një firmë sigurie për të siguruar që nëse ndokush përpiqej të merrte pjesë, ata do të ktheheshin,” thotë ai, “dhe askush nuk u paraqit në të vërtetë.”

SH.B.A.  dhe Los Anxhelos në veçanti janë vende ku po ndodhin një mori festash dhe tubimesh të paligjshme që nga përhapja globale e COVID-19./Insajderi.com

BBC News