Studenti që ja pa sherrin “barazisë gjinore”

12.01.2018 21:22
Studenti që ja pa sherrin “barazisë gjinore”

Nota mesatare prej 9.6 nuk po i hynë në punë në Fakultetin ku e kreu magjistraturën. Zymer Delia tash nuk po mund të behët asistent në katedrën e Vizualizimit Hapësinor dhe Grafikës në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës në Universitetin e Prishtinës.

Kjo ka ndodhë pasi që në rregulloren e UP-së mund të aplikojë për asistent kushdo që ka notën mesatare mbi tetë, por rregullorja e UP-së përparësi u jep femrave.

Delia për Klan Kosova ka thënë se në vend timin është përzgjedhur një kandidate e gjinisë femërore me mesatare më të ulur sesa unë.

“Në rastin tim është përzgjedhur një kandidate e gjinisë femërore, e cila ka notën mesatare shumë më të ulët sesa unë”, ka thënë ai. /Insajderi.com