BBC raporton se policia e Melburn po merret me një rast të pa precedent ku një person me armë është vrarë, dhe po trajtohet si një rast terrorizmi.

" />

Sulm terrorist në Australi

Sulm terrorist në Australi

BBC raporton se policia e Melburn po merret me një rast të pa precedent ku një person me armë është vrarë, dhe po trajtohet si një rast terrorizmi.

Policia e Melburn ka shkuar në një adresë në një periferi të qytetit të hënën pas raportimeve të një shpërthimi dhe gjetën një njeri thuajse të vdekur në shkallët e një ndërtese.

Një burrë tjetër, i identifikuar tashmë si Yacqub Khayre, po mbante një grua brenda ndërtesës kundër vullnetit të saj.

Khayre thirri një transmetues lokal gjatë rrethimit për të thënë se ai ishte duke vepruar në emër të grupit të Shtetit Islamik.