Sulmet kibernetike nëpër botë kanë kushtuar 45 miliardë dollarë

Sulmet kibernetike nëpër botë kanë kushtuar 45 miliardë dollarë

Mes pajisjeve keqbërëse dhe dokumenteve që përmbajnë një virus, piratët informatikë kanë zhvilluar rreth dy milionë sulme në vitin 2018, që kanë kushtuar më shumë se 45 miliardë dollarë, sipas një studimi të amerikan të publikuar sot.

Sipas Aleancës për Besimin në Linjë të Shoqërisë Internet, që ka mbledhur të dhëna nga e gjithë bota, sulmet kibernetike kanë kushtuar tetë miliardë dollarë.

Ndonëse numri i këtyre sulmeve ka rënë me rreth 20% në raport më vitin 2017, humbjet financiare që ato kanë shkaktuar janë rritur me 60%./ATSH/