Takimi me Lulzim Bashën dhe reagimi i Agim Bahtirit nga Tirana

Takimi me Lulzim Bashën dhe reagimi i Agim Bahtirit nga Tirana

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, është shprehur kundër taksës në “Rrugën e Kombit” duke thënë se kjo taksë rrugore nuk i bën nder Shqipërisë, sidomos kur merret parasysh gjendja e vështirë ekonomike e Kosovës dhe e qytetarëve të veriut të Shqipërisë.

“Përderisa Kosova dhe Shqipëria po aspirojnë integrimin në BE, ku do t’iu bashkohemi shteteve më të zhvilluara, është e pakuptueshme dhe e patolerueshme vënia e pagesave për lëvizjen e lirë në mes popullit shqiptar të Kosovës dhe Shqipërisë”, ka shkruar Bahtiri në Facebook.

Kryetari i Mitrovicës e ka thënë këtë pas një takimi me kryetarin e Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Basha.

“Bashkëbiseduam për rritjen e bashkëpunimit me Kosovës dhe Shqipërisë, pasi që më shumë se kurrë kemi nevojë për përafrim”, ka shkruar Bahtiri.

Ai më tej ka theksuar se ishte dakordim i përbashkët që nuk duhet të ketë barriera mes të vendeve, aq më pak taksë rrugore, e cila e dëmton jashtëzakonisht shumë lëvizjen Kosovë – Shqipëri.

Pas vendosjes së taksës në “Rrugën e Kombit”, u dogjën pikat ku bëhej pagesa te tuneli i Kalimashit në një protestë që nisi e qetë, por u shndërrua në të dhunshme.