Tani keni shumë arsye për të përgatitur ujë trëndafili

Tani keni shumë arsye për të përgatitur ujë trëndafili

Uji i trëndafilit krijohet duke distiluar petalet e trëndafilit me avull. Uji i trëndafilit është aromatik, dhe ndonjëherë përdoret si një aromë e butë natyrore si një alternative për parfumet e mbushura me kimikate, njofton Insajderi.

Uji i trëndafilit është përdorur për mijëra vjet, që nga mesjeta. Mendohet se ka origjinën në atë që tani është Irani. Përdoret tradicionalisht si në produkte bukurie ashtu edhe në produkte ushqimore dhe pije. Ajo gjithashtu vjen me shumë përfitime të mundshme shëndetësore.

Ndihmon në zbutjen e acarimit të lëkurës

Një nga përfitimet më të mëdha të ujit të trëndafilit është vetitë e tij të forta anti-inflamatore. Këto veti mund të ndihmojnë në trajtimin e sëmundjeve të shumta, të brendshme dhe të jashtme. Mund edhe të ndihmojë në zbutjen e acarimit të ekzemës ose rosacea-s.

Lehtëson dhimbjet e fytit

Mjekët shpesh përshkruajnë antibiotikë për dhimbje të fytit, por mund të provoni edhe ujin e trëndafilit. Uji i trëndafilit është përdorur tradicionalisht për të zbutur dhimbjet e fytit. Ndërsa kërkimi është i nevojshëm për të vërtetuar efektivitetin e tij, ka prova të forta anekdotale për ta mbështetur atë dhe shumë pak rrezik në provimin e tij.

Redukton skuqjen e lëkurës

Uji i trëndafilit është përdorur si një produkt bukurie për mijëra vjet, kështu që nuk është për t’u habitur që mund të përmirësojë lëkurën dhe të zvogëlojë skuqjen e lëkurës. Karakteristikat antibakteriale mund të ndihmojnë në uljen e akneve. Karakteristikat anti-inflamatore mund të zvogëlojnë skuqjen e lëkurës.

Ndihmon në parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve

Uji i trëndafilit ka veti të fuqishme antiseptike, të cilat mund të parandalojnë dhe trajtojnë infeksionet. Për shkak të kësaj, uji i trëndafilit shpesh përfshihet në një larmi trajtimesh natyrale dhe medicinale. Një studim i besuar nga burimi zbuloi se kur uji i trëndafilit u përdor në pikat e syrit për të trajtuar rastet e konjunktivitit, vetitë e tij antiseptike dhe analgjezike ndihmuan në trajtimin e sëmundjes okulare.

Përmban antioksidantë

Petalet e trëndafilit dhe vaji i trëndafilit përmbajnë një numër antioksidantësh të fuqishëm, të cilat mund të ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave nga dëmtimi. Një studim zbuloi se këta antioksidantë kishin efekte frenuese të potoksidimit të lipideve. Kjo siguron mbrojtje të fuqishme qelizore si rezultat. /Insajderi.com

Burimi: Health Line