“Të qenurit i dashuruar thellësisht nga dikush tjetër, ju jep juve forcë, përderisa ta dashuroni thellësisht dikë tjetër, ju jep juve guxim”

“Të qenurit i dashuruar thellësisht nga dikush tjetër, ju jep juve forcë, përderisa ta dashuroni thellësisht dikë tjetër, ju jep juve guxim”

Lao Tzu – ishte filozof dhe shkrimar antik kinez. Mendohet se Lao Tzu ka jetuar rreth shekullit të VI -të para lindjes së krishtit dhe ishte bashkëkohorë me Konfuçin. Veprat e tij janë shfrytëzuar nga lëvizje të ndryshme anti – autoritare dhe gjithashtu edhe nga legalizmi kinez.

Të qenurit i dashuruar thellësisht nga dikush tjetër, ju jep juve forcë, përderisa ta dashuroni thellësisht dikë tjetër, ju jep juve guxim“.

KultPlus.com