fbpx

Tërhiqen nga tregu pjatat plastike në Itali

Tërhiqen nga tregu pjatat plastike në Itali

Pjatat plastike një përdorimshe janë tërhequr nga tregu për shkak të nivelit të lartë të elementëve toksik të përdorur gjatë prodhimit.

Tërheqja e pjatave është bërë me urdhër të ministrisë së Shëndetësisë në Itali.

Bëhet fjalë për pjatat e firmës “Elios” dhe “Sea Party”, të prodhuar nga ‘T&M Trade & Marketing Srl’ në Bari.

Arsyeja e tërheqjes sipas ministrisë, është për shkak se materialet e përdorura për prodhim, nuk i përmbushin standardet e kërkuara.

Kështu në pjatat “Elois” u gjet përmbajtje e madhe polipropileni, dhe bëhet fjalë për ato me kod 1ELIOSFO8.

Për rrjedhojë u hoqën nga shitja lotet me kod, SEA PARTY: 1SEAPARTYFO10, 1SEAPARTYPI12, 700SEAPARTYFO, 700SEAPARTYPI, 500SEAPARTYFO28, 500SEAPARTYPI30;

ELIOS: 1ELIOSFO8, 1ELIOSPI10, 700ELIOSFO12, 700ELIOSPI14, 500ELIOSFO18, 500ELIOSPI20.

Po ashtu këshillohen konsumatorët që të mos përdorin pjatat plastike të denoncuara. Në rast se janë blerë më parë, këshillohet që të kthehen në dyqan dhe të kërkohet rimbursim.