Test i shkurtër frojdian: Cfarë fsheh ndërdija juaj?

Test i shkurtër frojdian: Cfarë fsheh ndërdija juaj?

Ju ftojmë të hidhni një vështrim thellë në sekretet e mendjes tuaj subkoshiente. Merr një laps dhe një copë letër, fik logjikën, ndez imagjinatën dhe përgjigjuni:

 1. Po vështroni në det. Çfarë ndjeni?
 2. Po ecni në pyll dhe duke parë tokën. Çfarë shikon? Tani shkruani ndjenjën që keni pasur.
 3. Po shikoni pulëbardha që fluturojnë mbi kokën tuaj. Si të bën të ndihesh kjo?
 4. Po shikoni kuajt që vrapojnë. Çfarë emocioni ju jep?
 5. Jeni në shkretëtirë dhe ka një mur para jush. Ju nuk mund ta shihni fundin e tij. Ka një vrimë të vogël në mur. Ju shihni një oaz përmes saj. Çfarë do të bësh?
 6. Ndërsa endeni nëpër shkretëtirë, papritmas gjeni një enë plot me ujë. Çfarë bëni së pari?
 7. Ke humbur në pyll natën. Papritmas ju gjeni një shtëpi me drita të ndezura. Mendoni se çfarë do të bëni.
 8. Jeni në mjegull, dhe nuk mund të shihni asgjë. Cila është gjëja e parë që doni të bëni?

Çfarë domethënie kanë përgjigjet tuaja?

 1. Ky është qëndrimi juaj ndaj jetës, emocioneve dhe dëshirave tuaja.
 2. Kjo është mënyra se si ndiheni për familjen tuaj.
 3. Qëndrimi juaj ndaj grave.
 4. Qëndrimi juaj ndaj burrave.
 5. Kjo është strategjia juaj për zgjidhjen e problemeve.
 6. Kështu e zgjidhni partnerin tuaj seksual.
 7. Gatishmëria juaj për martesë dhe krijimin e familjes.
 8. Qëndrimi juaj ndaj vdekjes.