Thaçi jep edhe një zotim për korrigjimin e kufirit

Thaçi jep edhe një zotim për korrigjimin e kufirit

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka deklaruar se qëndrimi i SHBA-ve është mjaft i qartë sa i përket dialogut të Kosovës me Serbinë.

“Te gjithë jemi për dialog, negociata dhe arritjen e një marrëveshjeje përfundimtare, e cila do të ishte obligim ligjor ndërkombëtar. Ne kemi prezantuar opinionet tona, qëndrimet tona, si dhe kemi kërkuar që bashkësia ndërkombëtare të flasë me një zë. Atëherë edhe skena politike kosovare do te jete unike”.

Në një intervistë në Info Magazine të Klan Kosovës, Thaçi ka deklaruar se marrëveshja përfundimtare në mes të Kosovës dhe Serbisë do të jetë marrëveshje e cila gëzon mbështetjen e plotë të SHBA-ve dhe BE-së.

“Ajo çka mund të garantoj është se Kosova do të arrijë një marrëveshje me Serbinë vetëm nëse do ta ketë mbështetjen e plotë të SHBA-ve dhe BE-së. Do të jetë një marrëveshje e koordinuar me partnerët që na ndihmuan në shpalljen e pavarësisë”.

Sa i përket mbajtjes se një referendumi për marrëveshjet përfundimtare në mes të Kosovës dhe Serbisë, Presidenti ka thënë se do të ndryshohen ligjet në mënyrë që të krijohet baza ligjore për mbajtjen e referendumit.