Thaçi jep sinjale se do ta kapërcejë LVV-në për mandatarin

Thaçi jep sinjale se do ta kapërcejë LVV-në për mandatarin

Presidenti Hashim Thaçi ka dhënë sinjale të premten se do ta kapërcejë fituesin e zgjedhjeve, përkatësisht Lëvizjen Vetëvendosje (LVV), në procesin e caktimit të mandatarit për formimin e Qeverisë së re.

E ka bërë këtë, në një letër adresuar kreut të kësaj partie, Albin Kurti, i cili është kryeministër në detyrë. Në letër ka theksuar se, duke qenë president i vendit, mandati kushtetues e obligon që “të garantojë funksionimin demokratik të institucioneve”, shkruan koha.

E ka bërë këtë një javë pas letrës që ia kishte nisur LVV-së, e në të cilën kishte kërkuar ta ofronte propozimin për mandatarin për kryeministër të ri, pas mocionit të mosbesimit kundër Qeverisë Kurti. LVV-ja nuk e ka dhënë këtë emër, pasi konsideron se Kushtetuta imponon zgjedhje pas mocionit të mosbesimit. Por, kreu i shtetit ka një interpretim tjetër. Sipas tij, duhet formuar Qeveri e re dhe sa më gjithëpërfshirëse.

Prandaj, mungesës së përgjigjes nga LVV-ja, i është kundërpërgjigjur me gjuhën që përmban pika e dytë e nenit 84 të Kushtetutës