Thaçi kërkon për avokat mbrojtësin e gjeneralit Gotovina

Thaçi kërkon për avokat mbrojtësin e gjeneralit Gotovina

Avokati mbrojtës i kërkuar nga ish-presidenti Hashim Thaçi për mbrojtje në Hagë, Gregory W.Kehoe, ka mbrojtur ish-gjeneralin kroat, Ante Gotovina, transmeton Insajderi.

Thaçi më 18 maj ka paraqitur kërkesën para gjyqtarit të Procedurës Paraprake për të zëvendësuar avokatin e tij mbrojtës, David Hooper, derisa në të njëjtën ditë, Hooper kishte kërkuar që të aprovohet largimi i tij nga pozita e avokatit kryesor të Hashim Thaçit.

Kehoe ka konfirmuar se i është kërkuar një shërbim i tillë dhe se do ta pranojë të zëvëndësojë Hooperin.

“Z. Kehoe konfirmoi për Zyrën e Mbrojtjes se ai ishte thirrur me një kërkesë për të përfaqësuar Z. Thaҫi dhe se ai do të pranonte emërimin. Z. Kehoe pranohet në Listën e Këshilltarit Specialist në përputhje me Seksionin 7 të Direktivës për Avokatin”, thuhet në dokument.

Me më shumë se 30 vjet përvojë prove, Gregory W. Kehoe ka një praktikë kombëtare dhe ndërkombëtare që përqendrohet në përfaqësimin e individëve, korporatave dhe institucioneve financiare. Kjo përfshin përfaqësimin para gjykatave federale dhe shtetërore, si dhe gjykatave ndërkombëtare.

Kehoe së fundmi përfaqësoi Gjeneralin Ante Gotovina në pafajësinë e tij të plotë përpara Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë. Ai gjithashtu përfaqësoi gjeneralin Mohammed Hussein Ali përpara Gjykatës Ndërkombëtare të Krimeve, gjë që çoi gjithashtu në një lirim të plotë për të gjitha akuzat.

Avokati i kërkuar nga Thaçi, drejtoi ekipin e avokatëve dhe hetuesve që këshilluan Tribunalin Special të Irakut, një gjykatë ad hoc e formuar për të ndjekur penalisht Saddam Hussein dhe anëtarët e ish-regjimit të tij. /Insajderi.com