Thaçi: Ndërkombëtarët do të jenë unikë për marrëveshjen finale Kosovë-Serbi, pastaj do të unifikohet politika kosovare

Thaçi: Ndërkombëtarët do të jenë unikë për marrëveshjen finale Kosovë-Serbi, pastaj do të unifikohet politika kosovare

Presidenti Hashim Thaçi, pas kthimit të tij nga New Yorku ku ishte i pranishëm në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara dhe tregoi se bashkësia ndërkombëtare është unike sa i përket arritjes së marrëveshjes paqësore mes Kosovës dhe Serbisë.

“SHBA-ja dhe BE-ja kanë qëndrim unik për procesin e dialogut, negociatave dhe mundësisë së arritjes së marrëveshjes paqësore mes Kosovës dhe Serbisë – që nënkupton vetëm njohje reciproke“, ka thënë Thaçi në Info Magazine të Klan Kosovës.

I pari i vendit shprehu besimin dhe shpresën e tij që ndërkombëtarët do të flasin në mënyrë unike sa i përket marrëveshjes Kosovë-Serbi, me ç’rast ai tha se kjo do të krijonte unitet edhe në politikën kosovare.

“Kam besim të plotë në ditët e javët e ardhshme do ta kemi bashkësinë ndërkombëtare që do të flasë me një zë, do të jetë unike”.

“Besoj fuqishëm që do të flasë në mënyrë unike. Pastaj, kjo do të na ndihmojë edhe neve të  krijojmë unitet të skenës politike kosovare”.