Thaçi: Vendimi i GJND-së e vulosi të drejtën tonë për vetëvendosje

Thaçi: Vendimi i GJND-së e vulosi të drejtën tonë për vetëvendosje

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, ka kujtuar nëntë vjetorin e vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (GJND), mbi shtetësinë e Kosovës, shkruan Insajderi.

Ai e ka cilësuar këtë si fitoren më të madhe ndërkombëtare të Kosovës.

“U bënë nëntë vjet nga vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, e cila konfirmoi të drejtën tonë për shpalljen e pavarësisë së Kosovës.

Kjo ishte fitorja më e madhe ndërkombëtare e Republikës së Kosovës, e cila i hapi rrugë forcimit të subjektivitetit ndërkombëtar dhe vulosi përjetësisht të drejtën tonë për vetëvendosje”, ka shkruar ai.

Ndërsa në fund ka thënë se ky vendim ka trasuar rrugën për anëtarësimin e Kosovës në NATO, BE dhe OKB./ Insajderi.com