TikTok pranon që ka cenzuruar LGBTQ +

TikTok pranon që ka cenzuruar LGBTQ +

Aplikacioni kinez ka pranuar që ka restriktuar hashtaga të komunitetit LGBTQ +, përfshirë fjalët ‘gay’, ‘lesbian’ dhe ‘transgender’. I eskpozuar nga Australian Strategic Policy Institute (ASPI), TikTok ka pranuar që ka larguar këta hashtag në gjuhë të ndryshme, si rusisht, estonisht, arabisht dhe gjuhën boshnjake.

“Shadoë banning” do të thotë kur një përdorues mundet të postoj si zakonisht, mirëpo kontenti i tyre bllokohet tërësisht ose pjesërisht nga komuniteti. Është një praktikë e platformave si Instagram që tentojnë të shtypin gjërat që duken seksuale, përfshirë këtu foto të Nyome Nicholas-Ëilliams, e cila ka akuzuar këtë platformë për racizëm dhe fobi nga trashësia.

“Përdoruesit e TikTok që postojnë video me këto hashtag u është dhënë përshtypja që postet e tyre janë po aq të kërkueshme sa postet e përdoruesve të tjerë, por në fakt nuk janë”, tha një reporter.

“Në praktikë, shumica e këtyre hashtags janë  të kategorizuar me të njejtin kod si grupet terroriste, substancat helmuese dhe fjalët e ndyera”./Insajderi.com