Tradhtia në çift është rritur ndjeshëm gjatë vetë- izolimit, thotë studimi

Tradhtia në çift është rritur ndjeshëm gjatë vetë- izolimit, thotë studimi

Do gjë tjetër që ne bëjmë është zhvendosur në internet – pse jo edhe tradhtia?

Që nga fillimi i ‘chat rooms’, interneti ka shërbyer prej kohësh si një tokë pjellore për tradhtarët në lidhje. Vitin e kaluar, një sondazh i YouGov zbuloi se rreth 17% e përdoruesve në të gjitha aplikacionet e takimit ishin atje për të tradhtuar partnerët e tyre aktual, shkruan New York Post, transmeton Injsaderi.

Tani, vetëm po përkeqësohet. Çiftet që ende nuk janë ndarë mund të jenë duke sabotuar lidhjen e tyre sidoqoftë, sipas psikologëve të University of Tennessee-Knoxville, Kristina Coop Gordon dhe Erica A. Mitchell, redaktori i të cilit është bashkautor i, “Infidelity in the Time of COVID‐19″, u botua në revistën Family Process në fillim të këtij muaji.

Përafërsisht 25% e të gjitha martesave përjetojnë tradhti, sipas publikimit të tyre, por tani më shumë se kurrë më parë, çiftet po angazhohen në afera jashtëmartesore përmes aplikacioneve për takime, ku mund të kërkojnë në mënyrë të sigurt për dikë.

“Individët të cilët janë të pakënaqur në lidhjen e tyre aktuale kanë më shumë të ngjarë të eksplorojnë opsione alternative dhe stresi i shtuar nga pandemia mund të kontribuojë në perceptime më negative për individët, si të partnerit ashtu edhe të lidhjes së tyre”, shkruajnë ata.

Gjetjet janë mbështetur nga faqja e internetit AshleyMadison.com, e cila raportoi një ngritje në llogaritë e reja të krijuara me një normë mesatare prej 17,000 në ditë që kur COVID-19 zbriti në SHBA. Kjo është krahasuar me një normë ditore të përdoruesit të ri prej 15.500 gjatë të njëjtës periudhë të vitit të kaluar.

Trendi pandemik ka sjellë madje disa kërkesa hiper-specifike pornografike për vajzat e kamerave, të tilla si Allie Eve Knox.

“Pornoja  e personalizuar është me të vërtetë në rritje”, tha ajo kohët e fundit për The Post. “Njerëzit kanë kaluar nëpër PornHub për dy muaj tani. Ata nuk kanë përmbajtje dhe tani duan që njerëzit të flasin me ta, t’i pyesin ata si ishte dita e tyre dhe të bisedojnë me ta në mënyrë të veçantë. Kuleta ime e dëshmon këtë”. /Insajderi.com