Tragjedi në Greqi, zjarret kaplojnë fshatrat

Tragjedi në Greqi, zjarret kaplojnë fshatrat

Disa rajone të Greqisë janë duke u përballur me zjarre.

Zjarrfikësit arrestuan një person për zjarrvënie të qëllimshme për zjarrin që shpërtheu sot në Manikia, Evia.

Ndërkohë, gjatë natës u raportuan zjarre të reja në të njëjtin rajon në Kymi-Aliveri.

Disa fshatra u evakuan, ndërsa forcat zjarrfikëse nga rajonet e tjera u thirrën për ndihmë.

Në këto moment është duke u zhvilluar një operacion gjigant zjarrfikës, përfshirë 98 zjarrfikëse me një ekuipazh prej 185 anëtarësh.

Në këtë operacion marrin pjesë edhe katër aeroplanë zjarrfikës dhe 3 helikopterë që lëshojnë ujë për fikjen e zjarreve.