Trump akuzohet për një përdhunim të para 30 viteve, Departamenti i Drejtësisë zëvendëson presidentin në bankën e të akuzuarit 

Trump akuzohet për një përdhunim të para 30 viteve, Departamenti i Drejtësisë zëvendëson presidentin në bankën e të akuzuarit 

Një gjykatës federal amerikan ka hedhur poshtë një përpjekje të Departamentit të Drejtësisë (DoJ) për të mbrojtur Presidentin Donald Trump në një çështje të sjellë nga një grua që e akuzon atë për përdhunimin e saj, transmeton Insajderi.

Kolumnistja E Jean Carroll akuzon Z. Trump për sulmin ndaj saj në një dyqan në Manhattan në vitet 1990, raporton BBC.

Në një proces gjyqësor, ajo argumentoi se presidenti ka shpifur kur ai e kishte mohuar pretendimin e saj dhe tha se ajo po “gënjente plotësisht”.

DoJ kishte kërkuar të vendoste veten në bankën e të akuzuarve si i pandehur, në vend të z. Trump.

Duke cituar një ligj të krijuar për të mbrojtur punonjësit federalë nga paditja për veprime që burojnë nga kryerja e detyrave të tyre, departamenti argumentoi se ai po shërbente në cilësinë e Trump si president kur ai mohoi pretendimet e zonjës Carroll.

Çështja u paraqit në gjykatën e shtetit të New York-ut në nëntor 2019 dhe  presidenti Trump u përfaqësua nga avokati i tij personal, Marc Kasowitz.

Ekspertët thonë se lëvizja do ta kishte sjellë gjyqin në një fund pasi qeveria federale nuk mund të paditet për shpifje.

Vendimi i gjyqtarit Kaplan do të thotë se çështja origjinale mund të vazhdojë.

Në një vendim prej 61 faqeve, Gjykatësi Kaplan tha se komentet e Z. Trump “kishin të bënin me një sulm të pretenduar seksual që ndodhi disa dekada para se ai të merrte detyrën dhe pretendimet nuk kishin asnjë lidhje me çështjet zyrtare të Shteteve të Bashkuara”. /Insajderi.com