Trump dështon ta lirojë AsapRocky – Kryeministri suedez nuk i pranon intervenimet e Trump

Trump dështon ta lirojë AsapRocky – Kryeministri suedez nuk i pranon intervenimet e Trump

Reperi  ASAP Rocky është duke u mbajtur nën arrest pasi që dyshohet të ketë kryer një sulm.

Presidenti Trump, i lobuar nga të famshëm, i bëri thirrje kryeministrit që të përpiqej ta çlirojë atë.

Kryeministri suedez, Stefan Lofven, i tha Presidentit Trump në një telefonatë të shtunën se Rapper ASAP Rocky, i cili është arrestuar në Suedi  për një sulm, nuk do të ketë ndonjë trajtim të veçantë, sipas një deklarate nga qeveria suedeze.

Trump kishte kërkuar lirimin e Rocky pasi ishte shtypur nga të famshmit amerikan, duke përfshirë edhe reperin Kanye Ëest.

Po ashtu ky i fundit tha se ai do të “pranonte personalisht”  dorëzaninë e Rocky nëse ai do të lirohej dhe se një trajtim i mirë për të ishte parashikuar nga pala tjetër.

Për reperin kishte reaguar edhe këngëtari Justin Bieber duke bërë tag edhe presidentin Trump për lirimin e kolegut të tij.

“ Unë dua shokun tim jashtë. Unë e vlerësoj ju duke u përpjekur për ta ndihmuar atë. Por ndërsa tuaj në të @realDonaldTrump mund të lejoni që këta fëmijë të dalin nga kafaze?”

Të premten, gjykata në Stokholm miratoi një kërkesë nga prokurorët për të arrestuar Rocky për të paktën gjashtë ditë të tjera. Një tjetër dëgjim, më 25 korrik, do të përcaktojë nëse ai duhet të ndalohet më tej.

E gjitha kjo ka ardhur si pasojë e një videoklipi të postuar nga Aftonbladet, gazetë suedeze, Rocky shihet duke hedhur një person në tokë. Ndërsa në një tjetër postuar nga TMZ ai u shfaq me dy persona të tjerë të grupit të tij duke e shkelmuar një person tjetër.