Trump fal ish këshillarin e sigurimit kombëtar Michael Flynn

Trump fal ish këshillarin e sigurimit kombëtar Michael Flynn

Presidenti i SHBA Donald Trump ka falur ish-këshilltarin e tij të sigurimit kombëtar Michael Flynn, i cili u deklarua fajtor për gënjeshtër ndaj FBI.

Presidenti tha se akti i mëshirës i pritur gjerësisht ishte “nderi i madh” i tij.

  1. Flynn u dënua gjatë një hetimi të departamentit të drejtësisë për pretendimin e ndërhyrjes ruse në zgjedhjet 2016.

Demokratët kryesorë dënuan faljen. Kryetarja e Dhomës Nancy Pelosi e quajti atë “një akt të korrupsionit të rëndë dhe një abuzim të pacipë të pushtetit”.

Shtëpia e Bardhë tha se falja më në fund do t’i jepte fund “ndjekjes së paepur, partizane të një njeriu të pafajshëm”.

Flynn, i cili pranoi në vitin 2017 se kishte gënjyer FBI në lidhje me kontaktet me ambasadorin e Rusisë, por më pas u përpoq të tërhiqte lutjen e tij, u përgjigj duke postuar një tweet që përmbante një emoji të flamurit të SH.B.A. dhe një varg biblik, Jeremiah 1:19.

Vargu thotë: “‘Ata do të luftojnë kundër jush, por nuk do t’ju mundin, sepse unë jam me ju dhe do t’ju shpëtoj”, thotë Zoti”./Insajderi.com

BBC News